About

C.V.

Manous Nelemans
Zundert, 14 februari 1963
Mencia de Mendoza Lyceum, Breda
Kappersacademie, Rotterdam
Dik Peeters visagistenopleiding, Amsterdam

Hairstylist / Kapper:

Jean&Rodney coiffures, Backx Raban, Ad Hurks Coiffures, Breda
Capelli kappers: eigenaar, Arnhem.
Studio kappers, Robert Bos/Boshaar, Robert van der Horst, Haarhemel, Amsterdam

Momenteel ook online te boeken via: www.gyld.nl

Hairstylist / Visagist:

Ulla models
House of Orange
Angelique Hoorn

Momenteel boekingen in eigen beheer: zie contact.

Klanten (commercieel) oa.:

ABN/Amro, Allerhande/AH, Bijenkorf, Bloemburo Holland, C&A, Deco, Diesel, Dr. Van der Hoog, Etos, Florius, IKEA, Intersport, John Frieda, Jumbo, Hema, Humanoid, Ing bank, Kipling, Lassus Tandartsen, MacDonalds, NFT Motion Pictures, People of the Labyrinths, Perry Sport, PoOtentiel, Spaarne Gasthuis, Samsung, The Woolmark Compagny, Tommy Hilfiger, V&D, Wehkamp.

Tijdschriften oa:

Avenue, BLVD, Dutch, Elle, Elegance, Felderhof, Flow, Happinez, Jan, Libelle, Living, Margriet, Marie-Claire, Miss Perfect, de Morgen, Nouveau, OneWorld, Plus, Spoor, View on Colour, Visionaire, Zin, (duitse) Vogue.

Samenwerking fotografen oa:

Alique, Chantal Ariens, Paul Bellaart, Jouke Bos, Daan Brand, Hans van Brakel, Wendelien Daan, Linelle Deunk, Anne Dokter, Eric van den Elsen, Ernie Enkelaar, Frans Franciscus, Ester Gebuis, Marijke de Gruyter, Arjen Hamel, Koen Hauser, Carli Hermes, Barend van Herpe, Hans Hilterman, Janwillem Kaldenbach, Hans de kort, Brenda van leeuwen, Dana van Leeuwen, Annaleen Louwes, Karin Nussbaumer, Annabel Oosteweeghel, Nick van Ormondt, Mandy Pieper, Bonnita Postma, Tessa Posthuma de Boer, Inga Powilleit, Anne Reinke, Aatjan Reinders, Vivianne Sassen, Jeroen van der Spek, Giene Steenman, Elsbeth Struijk van Bergen, Anne Timmer, Sanne Tulp, Stefhn Vanfleteren, Rob van der Vet, Hans de Vries, Huib van Wersch, Anja van Wijgerden, Yvette Wolterinck, Sarah Wong.

Internationale beroemdheden oa.:

Marina Abramovic, Jon Bon Jovi, Dennis Hopper, Padma Laksi, Annie Lennox, Arnold Schwarzenegger, Tilda Swinton.

Nationale bekenden oa:

Willeke Alberti, Diewertje Blok, Martine Bijl, Jaqueline Blom, Adraan van Dis, Kitty Courbois, Floortje Dessing, Rene Fokker, Monic Hendrix, Jelka van Houten, Stine Jensen, Sallie Harmsen, Ricky Koole, Loes Luca, Vonne van der Meer, Hadewich Minis, Marian Mudder, Saskia Noort, Francine Oomen, Tjitske Reidinga, Janne Schra, Katja Schuurmans, Johanna ter Steege, Lies Visschedijk,  Marijke van Warmerdam, Viggo Waas, Carli Wijs, Annejet van de Zijl.

Over mijzelf:

Soms denk ik: “Wat zal ik later worden, als ik groot ben..? Inmiddels ruim 30 jaar bezig met haar en make-up. Met veel plezier. Wel steeds zoekend, naar de volgende stap in deze wereld. Mensen vragen mij weleens: “Wat vind je nou het leukst om te doen?”. Mijn antwoord is dan: juist de diversiteit! Een paar voorbeelden. Hoe spannend is het wanneer je de kans krijgt op reis te gaan voor je werk. Ik ben in het verleden verschillende keren in Parijs en NY geweest voor shows. Mijn allermooiste trip was naar het patagonische gedeelte van Chili voor een modereportage in een tijdschrift.. Maar ook Cambodja, Cuba, Italie en de VS zijn landen waar je niet zo gauw komt, met een kantoorbaan. Alleen maar op reis gaan vind ik niet leuk.. Het is ook erg prettig, om samen met fotografen en stylistes, te werken aan een serie voor een tijdschrift of reclameopdracht. Vaak in de studio of een andere locatie. Met mensen die iets bijzonders hebben meegemaakt of kunnen. Of met professionele modellen. Af en toe een goede verkleedpartij, waarbij je je creatief mag uitleven.Dat is essentieel, om je alert te houden op gebied van de nieuwste trends en te experimenteren. (Vaak zijn dat mode-shoots.) Daarnaast blijf ik ook mensen knippen en van haar en make-upadvies voorzien. Dat 1 op 1 aspect, geeft veel voldoening. Als ik denk aan de toekomst, zou ik naast mijn huidige werkzaamheden, graag columns schrijven, presentaties geven en jonge mensen coachen. Ik zie en weet inmiddels zoveel op de set, dat ik die kennis graag wil delen. Ook omdat ik ervan overtuigd ben, dat men van ELKAAR leert. SAMEN dingen ondernemen, maken en delen, dat wordt de toekomst. Inspiratiebronnen zijn: muziek, rommelmarkten, mode en kunst. Maar de grootste uitdaging vind ik nog altijd DE MENS zelf.. Veel plezier haal ik uit de persoonlijke gesprekken die ik voer met de meest uiteenlopende personen! En het is fijn mensen NOG mooier te kunnen maken en de innerlijke schoonheid naar boven te halen!

Manous-working-2

Menu